Maqedoni e Veriut – 1.161 raste të reja, 26 pacientë me Kovid-19 ndërruan jetë

Ministria e Shëndetësisë raportoi se nga gjithsej 3.114 teste për virusin korona gjatë 24 orëve të fundit, gjithsej 1.161 persona kanë rezultuar pozitiv, betejën me virusin e kanë humbur 26 persona ndërsa janë shëruar 806 pacientë

Advertisement

Në 24 orët e fundit ndërruan jetë 26 persona me Kovid-19: 7 pacientë nga Shkupi (61, 66, 63, 67, 68, 64 dhe 30v), 2 nga Kumanova (53 dhe 63v), 2 nga Shtipi (64 dhe 78v), 2 nga Prilepi (85 dhe 85v), një pacient nga Struga (71v), një nga Manastiri (61v), 4 pacientë nga Gostivari (57, 83, 76 dhe 75v), një nga Strumica (80v), një nga Kriva Pallanka (73v), 2 nga Koçani ( 66 dhe 67v), një nga Probishtipi (35v), një pacient nga Dellçeva (64v) dhe një nga Kërçova (66v).

Rastet e reja:

 • Shkup-410,
 • Kumanovë-54,
 • Dibër-19,
 • Shtip-54,
 • Prilep-59,
 • Tetovë-58,
 • Struga-25,
 • Veles-55,
 • Manastir-75,
 • Ohër-51,
 • Kavadari-55,
 • Gostivar-38,
 • Gjevgjeli-38,
 • Strumicë-27,
 • Kriva Pallanka-10,
 • Radovish-14,
 • Krusheva-1,
 • Koçani-28,
 • Probishtip -7,
 • Demir Hisar-3,
 • Makedonski Brod-2,
 • Pehçeva-1,
 • Berova-1,
 • Vallandova-5,
 • Vinica-2,
 • Dellçeva-5,
 • Kratova-3,
 • Sveti Nikolla-18,
 • Kërçovë-12,
 • Resnjë-7,
 • Negotina-24.

Pacientët e shëruar:

 • Shkup-295,
 • Kumanovë-34,
 • Dibër-4, Stip-20,
 • Prilep-49,
 • Tetovë-45,
 • Strugë-25,
 • Veles-29,
 • Manastir-62,
 • Ohër-33 ,
 • Kavadari-18,
 • Gostivar-41,
 • Gjevgjeli-15,
 • Strumica-22,
 • Kriva Pallanka-8,
 • Radovish-3,
 • Krusheva-3,
 • Koçani-14,
 • Probishtip-7,
 • Demir Hisar-2,
 • Makedonski Brod-2,
 • Pehçevë- 1,
 • Berova-9,
 • Valandova-4,
 • Vinica-4,
 • Kratova-1,
 • Sveti Nikolla-7,
 • Kërçovë-14,
 • Resnjë-16
 • Negotina-19.

Rastet aktive në Maqedoninë e Veriut:

• Shkup 31101, aktiv 11152
• Kumanovë 4207, aktiv 661
• Dibër 545, aktiv 151
• Shtip 3018, aktiv 489
• Prilep 3574, aktiv 927
• Tetovë 4331, aktiv 1010
• Struga 1724, aktive 421
• Veles 2392, aktiv 693
• Manastir 2589, aktiv 901
• Ohër 1973, aktiv 579
• Kavadari 1614, aktiv 603
• Gostivar 3020, aktiv 876
• Gjevgjeli 912, aktiv 280
• Strumica 1966, aktive 560
• Kriva Pallanka 515, aktiv 133
• Radovish 507, aktiv 132
• Krusheva 150, aktiv 72
• Koçani 1402, aktiv 256
• Probishtip 399, aktiv 70
• Demir Hisar 217, aktiv 54
• Makedonski Brod 193, aktiv 35
• Pehçeva 115, aktive 20
• Berova 441, aktiv 100
• Vallandova 246, aktiv 54
• Vinica 411, aktiv 121
• Delçeva 583, aktiv 273
• Kratova 171, aktiv 29
• Sveti Nikolla 964, aktiv 212
• Kërçovë 1422, aktiv 380
• Resnjë 549, aktiv 187
• Negotina 793, aktiv 366

Ndryshe, numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid-19 nga fillimi i pandemisë në Maqedoninë e Veriut është 72044, nga këta janë shëruar gjithsej 48170 ndërkaq 2077 prej tyre kanë humbur betejën me virusin, aktualisht ka 21797 raste aktive në vend. Prej fillimit të pandemisë në Maqedoninë e Veriut janë realizuar 360 077 testime.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *