Gjykata ruse e shpall “ekstremiste” lëvizjen LGBT

Gjykata Supreme e Rusisë e ka shpallur “ekstremiste” lëvizjen LGBT.

Advertisement

Pas një seance me dyer të mbyllura, gjykata tha më 30 nëntor se e ka miratuar kërkesën e Ministrisë së Drejtësisë për ta quajtur ekstremiste “lëvizjen ndërkombëtare LGBT”, duke ia ndaluar aktivitetet në Rusi.

Ky vendim është më i fundit në një sërë vendimesh kundër të drejtave të LGBT-së në Rusi.

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, e vazhdoi një ligj të vitit 2013, i cili e ndalon përhapjen e “propagandës homoseksuale” tek fëmijët, përfshirë tek njerëzit e të gjitha moshave.

Ligji rus ua ndalon qytetarëve dhe organizatat t’i mbështesin apo promovojnë organizatat ekstremiste, përfshirë shpalosjen e simboleve të tyre online. Ndëshkimet nisin nga gjoba deri te dënimi me burg.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *