Linjë telefonike falas për të raportuar ahengje dhe tubime gjatë festave, njofton Spasovski

Ministria e Brendshme do të hapë një linjë telefonike falas ku qytetarët do të jenë në gjendje të raportojnë për ahengjet e paligjshme dhe tubimet e më shumë se katër personave gjatë festave të Vitit të Ri.

Advertisement

Kjo u njoftua sot nga Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski gjatë paraqitjes së ftuar në “Brifingun e Mëngjesit” në Slobodna TV.

“Sot ne do të dalim me një projekt për një numër telefoni pa pagesë, anonim, dhe unë i bëj thirrje çdo qytetari të vetëm të ndihmojë dhe të jetë një partner në parandalimin e përhapjes së virusit ashtu që ku do të ketë ngjarje të organizuara dhe festime për të raportuar në atë numër anonim të telefonit.”, theksoi Spasovski

Ai njoftoi kontrolle më të rrepta gjatë festave për t’i repektuar masat e caktuara për mbrojtje nga koronavirusi.

Njëra nga detyrat kryesore është të kontrollojë dhe mbikëqyrë zbatimin e masave për mbrojtjen nga virusi. Jemi në një situatë kur virusi përhapet lehtë. “Ju e dini që rritja e numrit të pacientëve krijon presion serioz mbi sistemim shëndetësor dhe profesionistët e kujdesit shëndetësor.”, theksoi Ministri i Punëve të Brendshme.

Ai theksoi se pandemia dhe kriza zgjasin shumë gjatë dhe se të gjitha kapacitetet njerëzore janë shteruar dhe pikërisht për shkak të sistemit shëndetësor, por edhe për jetën dhe shëndetin e qytetarëve, të gjitha masat duhet të respektohen.

“Dua të falënderoj qytetarët që respektojnë masat, por fatkeqësisht kemi edhe qytetarë egoistë. Kjo është arsyeja pse ne jemi duke punuar në mënyrë aktive në terren dhe intensiteti në kontrollin e masave është rritur dhe kjo jep rezultate. Tani janë ditët e pushimeve kur qytetarët janë mësuar me tubime dhe takime dhe punohet për të zbuluar ata që nuk i respektojnë masat. “Çdo ditë kemi raste që ndalim ahengje, të cilat grupe të caktuara i bëjnë, ku nuk i ndalojmë ato party vetëm pas njoftimeve të njerëzve, por edhe bazuar në plane dhe aktivitete.” , tha Spasovski

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *