Avokati Merxhan Dauti i cili vitin e kaluar arriti të shtynte seancën gjyqsore për rastin TNT, u dënua me 4.000 euro

Avokati Merxhan Dauti sipas gjykatësve me qëllim po e zvarrit rastin ku i dyshuar është ish-kryeministri Nikolla Gruevski, ish-ministri i Transportit Mile Janakievski, ish-kryetari i Komunës së Gazi Babës Toni Trajkovski dhe të tjerë, rast ky i cili biznesmenin Fiat Canoski e ka dëmtuar 14.9 milionë euro, ndërsa biznesmeni në fjalë kërkon dëmshpërblim 40 milionë euro.

Advertisement

Avokati Merxhan Dauti, i cili vitin e kaluar arriti të shtynte disa herë çështjen TNT për hedhjen në erë me dinamit të objektit “Cosmos”, me kërkesë të të arratisurit Nikola Gruevski, u ngrit sot në mes të seancës gjyqësore, ku arriti të shtyjë seancën, por mori një gjobë prej 4,000 euro nga Gjykatësi Ognen Stavrev.

Avokati Dauti tha se kishte një seancë tjetër gjyqësore dhe kërkoi që seanca e sotme të shtyhej. Ai u paralajmërua se seanca e sotme ishte caktuar si duhet dhe se nëse ai largohej me vetëdëshirë, do të shqiptohej dënim ndaj tij. Dauti vendosi të largohej dhe kështu e shtyu gjyqin. “Unë e gjobita atë me 4,000 euro, por edhe të paguajë shpenzimet për seancën e sotme,” tha për SAKAMDAKAZHAM.MK Ognen Stavrev, gjyqtari kryesor që e udhëheq procesin.

Dauti para se të ngrihej dhe të largohej nga TNT, tha: “Unë largohem, pavarësisht se si vendosni të më ndëshkoni”

Gjyqi i TNT, në të cilin, përveç Gruevskit, akuzohen edhe Mile Janakieski dhe Toni Trajkovski, si dhe disa punonjës nga komuna e Gazi Babës, përfundoi për herë të parë dhe vitin e kaluar në këtë kohë. Por së pari, më 4 nëntor të vitit të kaluar, një nga të pandehurit nga Gazi Baba papritmas pushoi nga puna avokatin Dimitar Dangov dhe e punësoi Dautin. Disa seanca u shtynë në mënyrë që ai të njihej me çështjen dhe ai shpejt filloi të këmbëngulte që e gjithë çështja të përkthehej në shqip.

Gjykatësi Ognen Stavrev paraqiti një procedurë disiplinore në Odën e Avokatëve, duke deklaruar se ai me qëllim e shtyu gjyqin që ishte para vendimit përfundimtar, por gjithashtu se ai e ka fituar në mënyrë të paligjshme licencën e avokatit, sepse kushti për të është njohja e gjuhës maqedonase.

Përshkak se të pandehurit kishin mësuar për ditëlindjen e një prej anëtarëve të jurisë, i cili do të dilte në pension, ata vazhduan të shtyjnë zvarritjen. Ish-kryetari i akuzuar u sulmua papritmas nga një autor i panjohur në bregun e Vardarit, dhe pastaj pretendonte se kishte traumë psikologjike nga ngjarja. Seancat gjyqësore u shtynë, pjestarja e jurisë doli në pension, gjykimi u kthye nga fillimi, nga e para, me fjalë hyrëse.

Përkundër pandemisë së koronavirusit, përkundër faktit se të pandehurit nuk u pajtuan që të lexonin deklaratat e dëshmitarëve gjatë rigjykimit, në mënyrë që të mos humbnin kohë duke i thirrur në gjykatë për diçka që ata kishin thënë tashmë, TNT hyri në tremujorin e katërt.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *