Tërmeti në Kroaci ka shkaktuar dëme mbi 400 milionë euro

Dëmi fillestar i shkaktuar nga tërmeti në Kroaci është mbi 400 milion euro dhe pothuajse 9,000 ndërtesa janë dëmtuar.

Advertisement

Rehabilitimi po vazhdon dhe të rrezikuarit po ndihmohen. Zjarrfikësit po riparojnë rreth 200 shtëpi çdo ditë. Shumë qytetarë vazhdojnë të kalojnë ditën dhe natën jashtë në temperatura të ulëta.

Kryqi i Kuq tha se mbi 4.7 milion euro janë dhuruar përmes llogarisë së tyre bankare për ndihmë deri më tani.

Po vendosen shtëpi të lëvizshme dhe kamp shtëpiza, si dhe kontejnerë, për të cilët ka ende një nevojë të madhe.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *