Zaev: Drejtësia do ta arrijë edhe të arratisurin Nikolla Gruevski

Në një intervistë për MIA, kryeministri Zoran Zaev foli për rastet e PSP, por edhe për atë se si ai, ashtu si ministri Oliver Spasovski, beson se ish kryeministri Nikolla Gruevski do të kthehet në vend për të vuajtur dënimin e tij me burg.
Rastet e PSP nuk janë të shpallura, por tani, pas miratimit të Ligjit për Prokurorinë Publike dhe pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, çështjet e ngritura dhe të trajtuara nga PSP po marrin një kornizë institucionale dhe ligjore për zgjidhje ligjore, përmes seancave gjyqësore efikase, transparente dhe ligjore. Pikërisht tërheqja e abolicionit dhe kushtetutshmëria e tij, ishte kashta e shpëtimit të të akuzuarve, por edhe personave të dënuar nga rastet e PSPsë. Me miratimin e Ligjit për Prokurorinë Publike, për të cilin VMRO-DPMNE bëri gjithçka për të mos kaluar, çështjet e PSP tani janë nën juridiksionin e Prokurorisë Publike të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Advertisement

Është koha për rregull, drejtësi dhe disiplinë në të gjitha nivelet. Është koha që institucionet kompetente, gjykatat, zyrat e prokurorisë të udhëhiqen nga ligjet dhe të zbatojnë drejtësi për të gjitha çështjet e hapura, veçanërisht për ato që lidhen me korrupsion të lartë dhe krim politik, thotë Zaev.

Lidhur me arratisjen e Gruevskit, ai thotë:

Drejtësia do të arrijë të arratisurin nga drejtësia Gruevski. Republika e Maqedonisë së Veriut është një shtet i sundimit të ligjit në të cilin ligjet zbatohen në mënyrë të barabartë për të gjithë. Duhet të ketë dhe do të ketë përgjegjësi për secilin që ka shkelur ligjet, pavarësisht nga pozicioni i tij aktual ose i kaluar, pavarësisht nga përkatësia e tij partiake, thotë Zaev.

Advertisement

Leave a Reply