Arritja maksimale në vitin 2020: Çmimi i arit rritet për 25%, ndërsa analistët shohin mundësi të reja për vitin 2021.

Ari po kërkon ta mbyllë këtë vit të trazuar me një arritje prej 25%, duke shënuar performancën e tij më të mirë vjetore përbrenda një dekade.

Përveç performancës së përgjithshme yjore në vitin 2020, ari gjithashtu pa rekordet e saj të reja rekord prej mbi 2,050 dollarë në gusht.  Dhe pasi u konsolidua pak më poshtë se 1,900 dollarë për ons në dhjetor, skena duket se është vendosur për ngritjet e reja të të gjitha kohërave në 2021, sipas analistëve.

“Çmimi më i lartë i arit për 2020 do të arrihet përsëri. Nëse do të ketë përsëri inflacion, ari do të arrij vlerën prej $ 2,500 – $ 3,000 është një mundësi reale derisa bankat qendrore të fillojnë të shtrëngohen përsëri. Por politikat më të rrepta monetare janë të paktën një vit larg, nëse  jo më gjatë.”tha drejtori tregtar global i Kitco Metals Peter Hug.

Nxitësit kryesorë prapa lëvizjes së përmbysur në ar janë akoma në vend – stimulimi, politikat e lira monetare, dollari më i dobët amerikan, shqetësimet e inflacionit dhe frika e zhvlerësimit të monedhës.

“Ari arriti të tregtojë për të shënuar rritje të larta këtë vit, me një lëvizje drejt sigurisë mes pasigurisë. Rendimenti në rënie dhe një dollar më i dobët vetëm siguruan një rritje të mëtejshme. Ndërsa optimizmi i vaksinës ka me bollëk, ne ende besojmë se çmimet e arit do të rriten vitin e ardhshëm mes rritjes së inflacionit  pritjet dhe rendimentet reale negative, “tha strategu i lartë i mallrave ING Wenyu Yao.

Sidoqoftë, Streible projekton pjesën më të madhe të veprimit pozitiv të çmimit në ar në gjysmën e dytë të vitit të ardhshëm.  “Ari do të shkojë mirë në gjysmën e pasme të vitit 2021. Ne shohim arin prej 1,950 deri në 2,000 dollarë në kuartalin e parë dhe kuartalin e 2 dhe më pas shohim që vlera e metalit të rritet drejt 2,100 $ dhe ndoshta 2,250 $ deri në fund të vitit,  varësisht sa do të ketë likuiditet ”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *