Arsyeja pse nuk kemi vaksina sikur shtetet e tjera

Derisa vendet në rajon dhe ato fqinje filluan vaksinimin, qeveria në Maqedoni bëri PR lidhur me vaksinat Covid-19 dhe më pas u përcaktua që në fillim të marsit do të marrim dozat e para të vaksinave, avokati Tortevski për shoqërinë rrjetet thotë se kjo është për shkak se Maqedonia duhet të kishte nënshkruar një marrëveshje me kompaninë që prodhon vaksinat dhe të paguante një avans deri në 9 nëntor.

Advertisement

Por autoritetet tona nuk e bënë atë, qeveria e Maqedonisë dërgoi vetëm një deklaratë jo-detyruese.

TĂ« sigurojĂ« vaksina Qeveria deri mĂ« 28.9.2020. Duhej tĂ« nĂ«nshkruajnĂ« njĂ« marrĂ«veshje ligjĂ«risht tĂ« detyrueshme dhe tĂ« paguanin njĂ« paradhĂ«nie jo mĂ« vonĂ« se 9.10.2020. Ata dĂ«rguan njĂ« deklaratĂ« ligjĂ«risht JO INSTRUKTIVE dhe nuk e pĂ«rmbushĂ«n afatin e pagesĂ«s. Rezultati i ngasjes do tĂ« jetĂ« mijĂ«ra tĂ« vdekur, qindra mijĂ«ra tĂ« sĂ«murĂ« dhe shembje ekonomie – komentoi Tortevski.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *