MPB do të merret me rastin e festimit të ditëlindjes së Ali Ahmetit

Ministria e Punëve të Brendshme sot ka pranuar një raport mbi rastin festimit të ditëlindjes së liderit të BDI-së, Ali Ahmeti, dje në ambientet e reja të Ministrisë së Sistemit Politik.

Advertisement

Foto nga ngjarja, e shpërndarë nga Ministri i Jashtëm Bujar Osmani, tregon anëtarë të kryesisë së partisë ulur pa maska mbrojtëse.

Nga Ministria e Brendshme thonë se ata tashmë janë duke vepruar në lidhje me raportin, dhe prokurori publik tashmë është njoftuar.

Në përputhje me kompetencat e tyre, shtoi Ministria e Brendshme, Inspektorati Shtetëror i Punës tashmë ka njoftuar një inspektim të jashtëzakonshëm në lidhje me respektimin e masave, rekomandimeve dhe vendimeve të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut me qëllim mbrojtjen nga përhapja e koronavirusit tek punonjësit e këtij institucioni.

“Ministria e Brendshme po vepron sipas një raporti të marrë sot, në lidhje me të cilin është njoftuar Prokurori Publik dhe nga udhëzimet e marra prej tij. Në përputhje me Vendimin për ndryshimin e Vendimit për rekomandimet parandaluese, masat e përkohshme, masat urdhëruese, protokollet e dedikuara, planet dhe algoritmet për veprim për të mbrojtur shëndetin e popullatës nga sëmundja infektive covid-19 e shkaktuar nga virusi SARS Kov-2, jemi duke marrur masa dhe aktivitete për bardhjen e plotë të çështjes, të cilat do të pasohen nga parashtresat e duhura “,tha për MIA Kryeshefi i sektorit për informata të karakterit publik në MPB Suzana Pranjiq Taleska.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *