Vdes një i burgosur në Idrizovë i cili ishte i infektuar me Kovid-19 – kishte diabet dhe këmbë të amputuar

Dje në kushte spitalore ka ndërruar jetë një i burgosur i IEVP Idrizovë njoftojnë nga Administrata e Zbatimit të Sanskioneve

Advertisement

I burgosuri tanimë i vdekur u ankua për vështirësi në frymëmarrje, pas së cilës ai u dërgua menjëherë në spital me një automjet të veçantë. Ai më parë nuk ishte ankuar për ndonjë simptomë tjetër, por ishte një person që kishte një formë të rëndë të diabetit, për shkak të së cilës iu amputua këmba. Me rastin e pranimit në spital, 72-vjeçari u testua për Covid 19 dhe doli pozitiv. Fatkeqësisht, për shkak të ndërlikimeve, ai vdiq dhe trupi u dorëzua për autopsi, thanë nga AZS.

Njëkohësisht, ata shprehin keqardhje dhe tregojnë se burgjet, si dhe pothuajse të gjitha institucionet e tjera, përballen me pasojat dhe sfidat e pandemisë së virusit.

Nga atje ata gjithashtu informojnë se burgu i Idrizovës vazhdimisht ka personel mjekësor i cili kontrollon gjendjen shëndetësore të të gjithë personave në institucion.

Advertisement

Leave a Reply