Qendra më e madhe tregtare në ballkan Skopje East Gate drejt finalizimit, e cila do të sjellë 20 marka të reja botërore (VIDEO)

Në Shkup u nënshkrua sot marrëveshja për huanë më të madhe sindikale në vend në vlerë prej 72 milion euro, e cila përfundon financimin për ndërtimin e qendrës tregtare “East Gate” e cila është pjesë e projektit shumëfunksional “Shkupi East Gate”.

Advertisement

Qendra tregtare do të jetë më e madhja në rajon dhe pritet të hapet në tetor-nëntor të vitit të ardhshëm. Sipas njoftimeve, ai do të ketë “Zara” më të madhe në rajon në një sipërfaqe prej 4,700 metrash katrorë. Dyzet për qind e zonës në qendrën tregtare do të jetë me 20 marka të reja botërore që nuk janë të pranishme në vend deri më tani, dhe ka në vendet e Evropës Qendrore dhe Lindore.

Qendra tregtare parashikohet të ketë 12 milion vizitorë në vit, dhe qiramarrësit të kenë një qarkullim neto prej 120 milion euro në vit. Ky projekt pritet të sjellë më shumë se 2,500 vende pune, kryesisht në sektorin e tregtisë, por edhe në shërbimet e përputhshme me tregtinë, tha CEO i East Gate Igor Davkov.

Siç theksoi ai, marrëveshjet e qirasë tashmë janë nënshkruar me mbi 150 tregtarë dhe mbi 80 përqind të qendrës janë lëshuar.

Drejtuesi i huasë është NLB Banka AD Shkup, dhe përveç saj, NLB d.d. Ljubljana, Komercijalna Banka AD Shkup, Raiffeisen Bank Albania dhe Halk Bank AD Shkup.

Sipas Presidentit të Bordit të Drejtorëve të NLB Banka SHA Shkup, Antonio Argir, me nënshkrimin e sotëm, bankat tregojnë se ata së bashku mund të mbështesin projekte të mëdha zhvillimi edhe në kohë krize.

Përveç qendrës tregtare, ky projekt shumëfunksional përfshin ndërtimin e hapësirës për banim dhe biznes me cilësi të lartë. Sipërfaqja totale e ndërtuar është mbi 500 mijë metra katrorë.

“Balfin Group” është i kënaqur me mbështetjen që marrin nga bankat dhe institucionet shtetërore. Grupi është i njohur për ndërtimin e Shkupit City Mall dhe është i pranishëm në disa vende të Ballkanit Perëndimor dhe disa vende në Evropë. Punëson më shumë se gjashtë mijë njerëz./transmeton tetova1

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *