Do befasoheni, ja sa paguhet një astronaut

Një astronaut fiton mjaftueshëm, por jo aq sa mund ta imagjinoni. Astronautët civilë të NASA-s klasifikohen si nëpunës civilë GS-12 dhe GS-13, në varësi të aftësive dhe vjetërsisë së tyre.

Advertisement

Sipas pagave të vitit 2020, ata flasin për një shifër midis 66 167 dhe 161 141 dollarë bruto në vit. Në euro, ato janë ndërmjet 55 000 dhe 134 000 euro bruto në vit, të cilat neto janë mes 42 000 dhe 91 000 afërsisht.

Duke i ndarë me 12 muaj, ato korrespondojnë me një pagë midis 3500 (një astronaut i ri) dhe 7600 euro neto në muaj një astronaut me super përvojë. Astronautët evropianë që i përkasin niveleve A2 dhe A4, fitojnë shifra të ngjashme, pak më të larta se pagat në nivelin më të ulët, por më të ulëta se ato maksimale.

Më pak se një futbollist. Paga të mira, me pak fjalë, por jo shumë të mira. Edhe pse është një punë stresuese, e rrezikshme që kërkon qëndrim të shpeshtë jashtë vendit: të stërvitesh për një fluturim në Stacionin Hapësinor duhet të kalosh shumë kohë në Rusi, Japoni, Kanada, dhe për Evropianët gjithashtu në Gjermani, dhe Shtetet e Bashkuara.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *