VMRO-DPMNE: LSDM dhe BDI kanë marrëveshje koalicioni që të falsifikojnë regjistrimin e popullsisë

LSDM ka një marrëveshje koalicioni me BDI-në për një regjistrim të rremë të popullsisë, pretendojnë nga VMRO-DPMNE, ku thonë se do të mbledhin nënshkrime të qytetarëve për anulimin e tij.

Advertisement

-LSDM vazhdon të shtyjë regjistrimin me fuqi dhe kështu të kryejë një regjistrim të rremë. Nuk ka besim në regjistrim kur qeveria hodhi poshtë të gjitha vërejtjet e opozitës. Kjo sjellje vetëm tregoi se sa me dhunë po shfrytëzohet qeveria. Regjistrim pa asnjë provë me diktim të numrave të identitetit dhe të lidhur me nënshkrimin personal, nuk ka askund në botë, ajo mund t’i përshtatet vetëm orekseve të koalicionit të qeverisë së kotë dhe asgjë tjetër, thonë nga partia.

Ata shtojnë se përderisa LSDM-ja dhe Zaev-i po kryejnë regjistrim të popullsisë me çdo kusht, një numër vendesh evropiane po e shtyjnë regjistrimin për shkak të pandemisë në mënyrë që të mbrojnë shëndetin e qytetarëve.

Por, me këtë, LSDM-ja dhe Zaev edhe një herë dëshmuan se shëndeti i qytetarëve nuk është i rëndësishëm. Ata jo vetëm që nuk kujdesen për shëndetin e qytetarëve, por askush në vend nuk beson se Zaevi dhe LSDM do të kryejnë një regjistrim të rregullt sepse Zaev është i vendosur të bëjë një operacion politik, jo një operacion statistikor. VMRO-DPMNE nuk e mbështet këtë propozim për regjistrimin dhe për këtë arsye thekson se do të fillojë me një iniciativë për mbledhjen e nënshkrimeve në Ministrinë e Drejtësisë dhe pastaj do ta paraqesë atë iniciativë në Parlament për të kërkuar anulimin e Ligjit për Regjistrimin. Kjo nuk duhet të ndodhë me LSDM-në dhe Zaev-in. Regjistrimi është i një rëndësie strategjike për shtetin dhe nuk duhet të jetë një tjetër gabim gjeostrategjik i Zaev, thuhet në deklaratën e VMRO-DPMNE-së

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *