Grubi: Solidarizohemi me maqedonasit

Pasi kryeminsirri Zaev tha si partia e tij, poashtu edhe BDI-ja e Ahmetit mbështet rezolutën e VMRO-DPMNE-së për vijat e kuqe me Bullgarinë, për këtë është prononcuar edhe zv/kryeminstri Artan Grubi. Ai tha se BDI solidarizohet me bashkëqytetarët maqedonas sa i përket përdorimit të gjuhës.

Advertisement

“Absolutisht  solidarizohemi me bashkëqytetarët tanë maqedonas sepse ne dimë më së miri se çfarë do të thotë të kontestohet gjuha, përdorimi i gjuhës, kulturën e historia etj. Vlerësojmë se me metoda të shekullit të 19 nuk mundet të zgjidhen problemet e shekullit 21.Presim që në zgjedhjet në Bullgari të fitojnë forcat progresive demokratike që do të mundësojnë zgjidhjen e mosmarrëveshjes sonë me Sofjen dhe hapjen e negociatave në dhjetor”, ka thënë Grubi.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *