Ish-gjyqtari i EULEX-it: Gjykata Speciale është një-etnike

Malcolm Simmons, ish-kryetar i Asamblesë së gjyqtarëve të EULEX-it, është duke e vazhduar raportimin e tij në Komisionin për Legjislacion.

Advertisement

Ai ka folur edhe për Gjykatën Speciale, të cilën e ka quajtur gjykatë një-etnike.

Sipas tij, Dhomat e Specializuara nuk janë të interesuara për të arritur drejtësinë.

“(Gjykata Speciale) është një gjykatë një-etnike dhe nuk është e interesuar për të arritur drejtësi. Është një gjykatë e cila si procesin, ashtu edhe rezultatin e kontrollon”, theksoi ai.

Sipas tij, Qeveria e Kosovës duhet të reagojë pasi tha se Gjykata Speciale “është aty vetëm për t’i ndëshkuar ish-komandantët e UÇK-së”.

Ai theksoi se në misionin e Bashkimit Evropian për sundimin e ligjit në Kosovë punojnë shumë zyrtarë që mendojnë vetëm se si t’i mbushin xhepat me para.

“Në EULEX ka persona të ndershëm dhe të hapur që e bëjnë punën e tyre dhe që kanë ardhur në Kosovë me qëllimin për të bërë mirë. Mirëpo fatkeqësisht ka shumë zyrtarë atje që dëshirojnë t’i mbushin xhepat. Ata e shohin këtë si mundësi për të bërë para dhe s’kanë interes për Kosovën dhe qytetarët e Kosovës”, tha Simmons. /Telegrafi/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *