Rreth 900 të helmuar dhe 2 viktima, shpallet gjendja e jashtëzakonshme në Deçan të Kosovës

Kryetari i komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj, ka bërë të ditur se në bazë të Ligjit për Vetëqeverisje Lokale dhe Ligjit për Parandalimin dhe Sëmundjeve Ngjitëse të Statutit të komunës së Deçanit ka marrë vendim që të shpallet gjendje emergjente në tërë territorin e kësaj komune.

Advertisement

Me anë të këtij vendimi obligohen të gjitha institucionet e nivelit lokal për Ngritjen e Gatishmërisë për Menaxhimin e kësaj situate Emergjente e ndodhur pas helmimit të fundit.

Kujtojmë se që nga e shtuna rreth 900 qytetarë të Deçanit kanë kërkuar ndihmë mjekësore, pasi dyshohet se u helmuan nga uji i pijshëm, ndërsa në 24 orët e fundit kanë ndërruar jetë dy persona, të cilët dyshohet se lidhen pikërisht me helmimin nga uji, por që Prokuroria Themelore ka nisur hetimet.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *