Liri me kusht për Zoran Gjorgjievskin-Çikash i cili sulmoi komandantin policor Zoran Talev në Tetovë

Ish-këshilltari i Ministrit teknik Naçe Qulev dhe njëherit një ndër figurat më kontroverze të SPB Tetovë, Zoran Gjorgjievski – Çikash, mori dënim me kusht për sulmin ndaj komandantit të Njësisë së Sigurisë së Trafikut në Tetovë Zoran Talev, që ndodhi në ditën e zgjedhjeve më 15 korrik 2020.

Advertisement

Gjykata sot e dënoi atë me dënim me kusht, pra dy vjet burg, i cili nuk do të ekzekutohet nëse ai nuk bën krim të ri në pesë vitet e ardhshme.

Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, përkatësisht njësia e specializuar për ndjekjen penale të krimeve të kryera nga persona me kompetenca policore, e cila udhëhoqi çështjen, tha për “360 Shkallë” se ata do të vendosin nëse do të paraqesin një ankesë pasi të marrin vendimin gjyqësor.

“Në seancën e sotme në Gjykatën Themelore Penale Shkup, personi për të cilin po tregoni interes u shpall fajtor dhe u dënua me një masë alternative – dënim me kusht, pra burgim prej 2 vjetësh i cili nuk do të vuhet nëse i pandehuri brenda 5 viteve nga aktgjykimi nuk kryen një krim të ri. “Prokuroria Themelore Publike për ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit do të vendosë nëse do të apelojë kundër pasi të marrë vendimin gjyqësor” thonë nga Prokuroria për “360 Shkallë”.

Më herët, për sulmin ndaj kolegut të tij, Gjorgjievski u shkarkua nga Ministria e Brendshme për shkak të sjelljes së dhunshme dhe të papërshtatshme, dmth në kundërshtim me rregulloret e Ministrisë për sjellje profesionale dhe etike.

Emri i tij është emër i njohur për tetovarët dhe shqiptarët e RMV-së sidomos gjatë konfliktit të 2001 dhe në periudhën kur regjimi i VMRO-DPMNE-së ishte në kulminacionin e pushtetit të saj. /GazetaPopulli.net

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *