Shkelzen Maliqi e krahason Kurtin e Osmanin me Putinin e Erdoganin

LĂ«vizja VetĂ«vendosje qĂ« nĂ« zgjedhjet e 14 shkurtit po garon me listĂ«n e kryesuar nga Albin Kurti dhe Vjosa Osmani, kanĂ« nxjerrĂ« slloganin e tyre tĂ« fushatĂ«s elektorale tĂ« emĂ«ruar ‘Krejt dhe Drejt’.

Advertisement

Ky sllogan e sidomos fjala ‘Krejt’ po shihet si tendencĂ« totalitare e tyre.

Publicisti Shkëlzen Maliqi, në një reagim në rrjetin social Facebook, këtë sllogan e ka komentuar si mjet propagandues totalitar, përmes të cilit synohet heshtja e opozitës

PĂ«r mĂ« tepĂ«r ai ka thĂ«nĂ« se fjala ‘Drejt’ e slloganit ka tipare erdoganiste, qĂ« i referohet PartisĂ« sĂ« DrejtĂ«sisĂ« nĂ« Turqi, e udhĂ«hequr pĂ«r njĂ« kohĂ« tĂ« gjatĂ« nga presidenti turk. NdĂ«rsa fjala ‘Krejt’ e slloganit tĂ« VV’sĂ«, nĂ«nkupton putinizĂ«m, qĂ« do tĂ« thotĂ« totalitarizĂ«m dhe ngulfatje e opozitĂ«s.

“Edhe kur kanĂ« qenĂ« pjesĂ«, njĂ«ra nga partitĂ« jo mazhoritare tĂ« spektrit ose tĂ« tepsisĂ« elektorale, LVV ka pretenduar se ajo pĂ«rfaqĂ«son drejt e krejt interesat e popullit, kjo sipas ljogikĂ«s avangardiste bolsheviko leniniste. Tani qĂ« kanĂ« avancuar mĂ« votĂ«n dhe me V. O. pretendojnĂ« se janĂ« bĂ«rĂ« mazhorancĂ« ende pa u mbajt zgjedhjet, diskursi drejt e krejt ka gjasa tĂ« bĂ«het mjet propagandues totalitar qĂ« synon heshtjen e çdo opozitĂ«, po tash jo sipas modelit leninist, ai Ă«shtĂ« bĂ«rĂ« demode sepse populli I KosovĂ«s nuk ka treguar zell revolucionar, por paraqitet si amalgam a çorbĂ« e ngjashme me “ideologjitĂ«â€ e praktikat e sundimeve tĂ« shtetit me tipare erdoganiste (Drejt si referencĂ« pĂ«r Parti e drejtĂ«sisĂ«) dhe putiniste (Krejt si pushtim totalitar dhe ngulfatje e çdo opozitĂ«), kuptohet tani pĂ«r tani nĂ« fillesat e zhvillimit
”, ka shkruar Maliqi nĂ« reagimin e tij, shkruan Insajderi.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *