Prej sot kafenetë dhe restorantet do të punojnë deri në orën 21:00

Maqedoni e Veriut/ Restorantet dhe objektet hotelerike prej sot do të punojnë deri në orën 21:00, me çfar ndërpritet së vlejturi masa që ishte në fuqi muajin e kaluar për punë deri në orën 18, sipas rekomandimit të Komisionit për Sëmundje Infektive që të parandalohet grupimi në periudhën festive dhe përhapja e virusit kovid-19.

Advertisement

Javën e ardhëshme do të shqyrtohet mundësia për vazhdimin e orarit të punës të objekteve të hotelerisë pas orës 21:00, por, siç tha zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike Fatmir Bytyqi, çdo masë që miratohet duhet të shkojë paralelisht me qëllimin primar, ndërsa ky është shëndeti i qytetarëve.
Oda e Pavarur e Hotelerisë, megjithatë, pret ftesë për takim me Qeverinë së cilës i jep afat deri më 25 janar t’i miratojë kërkesat e tyre për krijimin e masave të veçanta për ndihmë të drejtpërdrejtë dhe mbështetje të industrisë së hotelerisë.

Pasi Qeveria dje publikoi se e ka miratuar me masën e parë të pakos së pestë antikrizë OPH kumtuan se u ka dhuruar “lokomotivave” anëtare të Odës Ekonomike të Maqedonisë 162.4 milionë euro, ndërsa hotelierëve edhe më tej hotelierëve ende në mënyrë të pabazuar dhe të pajustifikuar me vendim të përkohshëm ua kufizon orarin e punës dhe të drejtën për punë.
Sipas vendimit të Qeverisë, prej sot pas orës 21, të gjitha objektet e hotelerisë dhe restorantet do të mbyllen për vizitorët, si dhe objektet e hotelerisë ose objektet e hotelerisë në objektet e hotelerisë për akomodimin në hotele, motele, hostele, konvikte dhe ambiente të tjera akomodimi, si dhe ambientet me aktivitet hotelerie në stacionet e karburantit”, kumtoi dje shërbimi për shtyp i Qeverisë.

Përjashtim nga ky vendim janë objektet hotelierike të Aeroportit ndërkombëtar të Shkupit dhe Aeroportin “Shën Apostull Pali”në Ohër, si dhe restorante ose seksione ushqimore në objektet e hotelerisë për akomodim në hotele, motele, hostele, pansione dhe objekte të tjera akomodimi për personat e akomoduar në këto ambiente. Objektet e hotelerisë që përgatisin dhe shesin ushqime mund të shesin në mënyrë alternative me porosi onlajn ose telefonike dhe të dorëzojnë ose mundësojnë marrjen e pavarur të porosisë jashtë objektit e hotelerisë përmes një stende ose banaku duke respektuar masat themelore për dezinfektimi, mbajtjen e maskave dhe mbajtjen e distancës.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *