Bëhen publike rrogat e ministrave të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut

Qeveria e Maqedonisë së Veriut në faqen e saj zyrtare ka publikuar listën e rrogave të kryeministrit, zëvendëskryeministrave dhe të ministrave, përcjell INA.

Advertisement

Sic mund të shihet në listën e publikuar për rrogat e muajit të kaluar, më i paguari është kryeministri Zoran Zaev, me 87.813 denarë apo rreth 1400 euro. Këtu hyn edhe përvoja e tij e punës prej 22 viteve.

I dyti me rrogë të lartë renditet ministri i brendshëm, Oliver Spasovki me 85.113 denarë apo mbi 1400 euro. Atij i llogaritet edhe përvoja e punës prej 18 viteve.

Pastaj vijon minitrja për Punë dhe Politikë Sociale, Jagoda Shahpaska e cila merr 74.273 denarë apo mbi 1200 euro me përvojë prej 28 viteve.

Në vendin e katërt radhitet Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska me 72,989 denarë apo afër 1200 euro. Thuajse njëlloj paguhet edhe ministrja e Kulturës, Irena Stefoska me 72.670 denarë.

Pas tyre radhiten zëvendësministri për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov dhe ai për Çështje Ekonomike, Fatmi Bytyqi, të cilët marrin nga 71.385 denarë. Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi dhe ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani, marrin rroga nga 70.102 denarë.

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe merr pagë prej 68.179 denarëve, kurse pagë më të ulët marrin ministrat Naser Nuredini dhe Jeton Shakiri, të cilët kanë pagë prej 65.612 denarëve. Për herë të parë Qeveria bën transparencë me rrogat e ministrave, ndërsa kohë më parë ishin publikuar edhe rrogat e stafit të Qeverisë dhe kabinetit të kryeministrit. (INA)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *