Incident në Bit Pazar: Vëlla e motër kanë sulmuar policin

Prokuroria Themelore Publike Shkup paraqiti derinte Gjykata Themelore Penale Shkup Aktakuzë kundër dy personave për një veprën penale – Sulm ndaj zyrtarit gjatë kryerjes së detyrave të sigurisë sipas nenit 383 paragrafi 2 në lidhje me paragrafin 1 dhe në lidhje me nenin 22 të Kodit Penal.

Advertisement

I akuzuari 21 vjeçar dhe motra e tij 22 vjeçare, në bashkëpunim, në mbrëmjen e 20 janarit, sulmuan dhe plagosën një zyrtar – zyrtar policor i cili po kryente detyrën në bazë të një urdhri në zonën e stacioneve të policisë në Bit Pazar dhe Çair. Zyrtari policor së bashku me një kolegë tjetër janë përpjekur të identifikojnë të pandehurin, i cili u ka thënë atyre se nuk kishte dokumente personale me vete dhe filloi një debat verbal me ta. Kur i thanë se do të ndalohej në stacion policor për të konfirmuar identitetin e tij, i pandehuri filloi të rezistonte në mënyrë aktive dhe u largua. Kur zyrtari policor e arriti atë dhe neutralizuar, e pandehuri është përpjekur të ndihmonte vëllain e saj, kështu që ajo i ka dhënë disa goditje dhe ka gërvishtur policin. Në atë moment, i pandehuri ka filluar të godiste policin përsëri në kokë dhe gjoks, duke i shkaktuar atij lëndime trupore.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *