Regjisori kumanovarë e godet Baton Haxhiun

O Baton Haxhiu, o injorant prof. Avni Dehari përveq që është baba i Astritit dhe Arborit (dëshmorëve të sëndërtimin të Shtetit të Kosovës), është edhe veprimtarë i devotshëm i çështjes kombëtare kur në momentin që ti ke koketuar familjarisht me Stanishiqin profesor Avniu është detyru të arratiset në Zvicërr sepse ka vepru kundër regjimit të Stanishiqave. Në kohën kur ti i ke shiju “të mirat e sistemit Jugosllav” profesor Avniu ka qenë i dënuar me vite burgim për shkak të veprimtarisë së tij patriotike … dhe në momentin që ti ke tentuar ta minosh Luftën për Çlirim të Kosovës me organizimin e takimeve të disa “politikanve shqiptaro-komunista” me Stanishiqin, profesor Avniu është marrë me organizimin e mbështejes së UÇK-së. Në kohën kur ti zvariteshe politikajve dhe oligarkëve për përfitime matriale prof. Avniu familjarisht kthehet nga Zvicra dhe familjarisht angazhohet për sëndërtimin e shtetit të Kosovës jo si (shumë ish shokë të tij) përmes akomoditimit në koltuqeve të pushtetit por përmes rrugës, protestave dhe demostratave … përveq kësaj prof. Avni Dehari është një ndër pishtarët e arsimit të Kumanovës…

Shkruan Kastriot Abdyli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *