Putin e uron Bidenin dhe tha se është i gatshëm tē bashkëpunoj

Presidenti rus Vladimir Putin e uroi sot Joe Biden për fitoren e tij në zgjedhjet presidenciale të SHBA, pasi Biden fitoi në votimin në Kolegjin Zgjedhor e cila zyrtarisht e emëron Presidentin e SHBA, theksoi Kremlini Zyrtar.

Kremlini ka thënë më parë se do të presë rezultatet zyrtare të zgjedhjeve përpara se të komentojë mbi rezultatin e tyre, edhe pasi kombet e tjera uruan Biden për fitoren e tij në ditët pas votimit të 3 nëntorit.

Nga ana ime unë jam gati për bashkëpunim dhe t’ju kontakt,” citoi Kremlini të ketë thënë Putin.

“Putini i uroi presidentit të zgjedhur sukses dhe shprehu besimin se Rusia dhe Shtetet e Bashkuara, të cilat kanë një përgjegjësi të veçantë për sigurinë dhe stabilitetin global, megjithë ndryshimet e tyre, mund të ndihmojnë vërtet në zgjidhjen e shumë problemeve dhe sfidave me të cilat përballet bota,” thuhet në deklaratën e Kremlinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *