Joveski: Rigjykimi për “Monstrën” largoi dyshimet se është rast i montuar

Prokurori i shtetit, Ljubomir Joveski beson se rigjykimi në rastin “Monstra” ka hequr dyshimet për një proces të montuar.

Joveskit thotë që procedura e akuzës është zhvilluar nën prova të forta dhe të pakontestueshme gjatë procedurës ligjore.

“Së pari, do të doja të them se perceptimi i publikut se vendimi u revokua vetëm për shkak të ekzistencës së mundshme të bisedave të përgjuara është i gabuar. Pas apelit që bënë të akuzuarit, Gjykata Supreme konstatoi se vërtetësia e fakteve vendimtare ishte e dyshimtë dhe u tha se gjatë rigjykimit është e nevojshme për rikonstruim të ngjarjes edhe nga pikëpamja e dëshmitarit të rrezikuar”.

“Për shkak të viktimave dhe të dëmtuarve, autorët duhet të sillen para drejtësisë. Dhe kjo duhet të bëhet në mënyrë ligjore dhe me prova të qëndrueshme. Më e rëndësishmja, autorët e këtij krimi të rëndë akuzohen në bazë të provave të pakontestueshme dhe të qëndrueshme gjatë procedurave ligjore”, tha mes tjerash Jovevski për Deutsche Welle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *