Karakaçanov: Maqedonia mund të bashkohet me BE-në vetëm nëse bëhet provincë shqiptare ose të bashkohet me Bullgarinë

Ka një të ardhme, unë kam biseduar me disa politikanë të Shkupit dhe u them atyre se ata kanë dy alternativa. Njëra është që ata të bashkohen me Shqipërinë në 20 vjet dhe të bëhen një provincë shqiptare, dhe tjetra është integrimi evropian normalisht brenda një shteti bullgar – thotë Karakaçanov.

Advertisement

Zëvendës Kryeministri dhe Ministri i Mbrojtjes i Bullgarisë, Krasimir Karakachanov, kohët e fundit iu përgjigj pyetjes së një gazetari se cili është kushti që Maqedonia të bëhet pjesë e familjes evropiane.

Ai zbuloi se Maqedonia do të ishte pjesë e BE-së vetëm nëse ajo u bë një provincë shqiptare ose nëse ajo u bashkua me Bullgarinë.

– Ekziston një e ardhme, unë kam biseduar me disa politikanë të Shkupit dhe u them atyre se ata kanë dy alternativa. “Njëra është që ata të bashkohen me Shqipërinë në 20 vjet dhe të bëhen një provincë shqiptare dhe tjetra është integrimi evropian normalisht brenda një shteti bullgar,” tha Karakachanov.

Për më tepër, shikoni videon

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *