Ndërroi jetë shqiptari ortodoks, profesori Branisllav Sinadinovski

Gjergj Pranga (Branislav Sinadinovski) është shqiptari i dytë ortodoks i Rekës, që e theu heshtjen dhe iu kthye rrënjëve të veta shqiptare.

Advertisement

Unë jam shqiptar, tha ! Edhe pse u përpoqën ta frikësojnë, Gjergji nuk u dorëzua dhe shkoi tutje duke punuar në rikthimin e shqiptarëve ortodoks nga asimilimi në identitetin natyral, atë shqiptar.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *