Stojkovski: Mosmarrëveshja me Bullgarinë është më absurde sesa ajo me Greqinë

Kështu siç qëndron përfundimi, unë nuk jam shumë i lumtur, pas vetos nga Bullgaria. Ne mund të përpiqemi të bëjmë presion mbi Bullgarinë, si dhe mbi anëtarët e tjerë të BE, gjithashtu edhe jashtë BE, nuk ka asnjë vend që mund t’i bëjë ata të tërhiqen nga pozicionet e tyre. Në Maqedoni, mbështetja për anëtarësimin në BE është vazhdimisht e lartë gjatë gjithë këtyre 30 viteve. Kishte rënie, por megjithëse ato ishin të dukshme nga ato të lartat 80-90% në publik. Një rënie e tillë nuk ishte aq e madhe sa të shkaktonte një ndryshim në ndjenjat e qytetarëve. Tani duket se kjo është një mosmarrëveshje pak më ndryshe, më absurde se ajo me Greqinë. Mund të pritet rënie e mbështetjes për hyrje në BE. Nga hulumtimi ynë këtë verë rezultoi se Bullgaria është miku ynë më i mirë i vendit, në një listë me 25 shtete. “Janë shfaqur përsëri stereotipe dhe fjalime që nuk korrespondojnë me këtë periudhë,” tha Andreja Stojkovski nga Instituti i Prespës në Studio 10 në TV24.

Advertisement
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *