Kryetari i Shtipit propozon që gjuha bullgare të mësohet në shkollat e RMV-së

Kryetari i sapozgjedhur i Komunës së Shtipit Sashko Nikollov pas takimit të djeshëm me ambasadorin bullgar Angell Angellov tha se ai ka bërë një propozim që të mos ketë asgjë kundër gjuhës bullgare që të mësohet në mënyrë opsionale në shkollat e Maqedonisë së Veriut.

Advertisement

“Në frymën e fqinjësisë së mirë dhe komunikimit më të mirë me Bullgarinë, unë sugjerova se nuk ka asgjë kundër studimit opsional të gjuhës bullgare në shkollat ​​tona, sepse çdo gjuhë që është e njohur dhe e pranishme është një komunikim themelor midis kombeve”, thotë Nikollov.

Ai shtoi se ata patën një takim të frytshëm me Angellov sepse diskutuan për disa projekte të përbashkëta kufitare, investime të ndryshme që do të nënkuptojnë zhvillimin e të dy vendeve, por edhe bashkëpunimin midis qyteteve.

Ambasadori bullgar, siç thotë ai, është optimist për mosmarrëveshjen midis Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë dhe gjëja më e rëndësishme është të rivendoset besimi midis popujve.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *