Vice Zaev: Nuk planifikoj të hyj në politikë, guximi i kryeministrit duhet vlerësuar

Në politikë nuk mendoj të kyçem, thotë biznesmeni Vice Zaev, vëllai i Kryeministrit Zoran Zaev. Ai i tha për ‘Sloboden Peçat’ se familja ka qenë në biznes për 30 vjet, në të cilën, siç thekson ai, harmonia u solli atyre sukses.

Advertisement

-Ndërmarrjet tona datojnë nga 1989-90. Ne filluam me një kompani tregtare të themeluar nga xhaxhai im i ndjerë në atë kohë. Ai mori përfaqësim për kompani të caktuara, atëherë kishte embargo dhe ishte e lehtë për të fituar. Në atë mënyrë ne fituam shumë kapital, të gjitha në një mënyrë ligjore. Pas kësaj ne u rritëm, filluam të merrnim pjesë në biznes dhe ta zgjeronim atë. Jemi zgjeruar në disa sfera, ushqim, veshje, tregti, ndërtim, fabrikë konservimi, serra, shtëpi brokerimi … Për një kohë të shkurtër, këto kompani janë rritur në biznese serioze, të cilat aktualisht kanë më shumë se 1.000 të punësuar – thotë Zaev.

Ai thotë se as ai dhe as Kryeministri nuk kanë asnjë lidhje me kompanitë e marihuanës mjekësore.

Fabrikat e kanabisit në Sveti Nikole dhe Valandovë janë në pronësi të dy kushërinjve të mi. As unë, as vëllai im nuk kemi licencë për të rritur dhe prodhuar kanabis. Ne madje nuk kemi as pjesë personale në kompanitë e kushërinjve. Edhe ata nuk janë shefa njëqind për qind, ata kanë partnerë nga Hollanda, Gjermania dhe Izraeli. Unë nuk jam i pagabueshëm, por 90 përqind të gjërave për të cilat akuzohem janë të pasakta. Vetë fakti që askush nuk është ankuar se unë e reketoja dikë, që kam hyrë në biznesin e dikujt ose kam marrur diçka që nuk më takon mua do të thotë se unë nuk jam shkelës i ligjit. Dhe ajo që është thënë bazohet në spekulime, nuk ka prova. Unë kurrë nuk “gjej lidhje”. “Kohë më parë, policia më gjobiti për mos mbajtjen e maskës dhe unë e paguajta atë në mënyrë të rregullt,” tha vëllai i Kryeministrit.

Sipas tij, kryeministri Zaev është shumë tolerant dhe i butë në lidhje me zhvillimet politike me Bullgarinë.

– Më pengon se nuk reagon për shumë provokime që vijnë nga fqinji lindor. Unë e di që ai pajtohet me pikëpamjet e mia se ai nuk duhet të jetë aq i butë, por ai e sheh pamjen e madhe, ai ka më shumë informacion sesa ne, dhe kjo është arsyeja pse ai ndjek një politikë të tillë. Dhe unë jam plotësisht dakord me mënyrën se si ai e zhvillon politikën sepse ajo sjell një rezultat. Me lëvizjet që bën me Greqinë dhe Bullgarinë, ai vë në rrezik karrierën e tij dhe atë familjare, por ai është i guximshëm dhe kjo duhet vlerësuar – mendon Vice Zaev.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *