Ristovska: Mijalkov i ka dhënë udhëzimet për asgjësimin e sistemeve për përgjim në DSK

Shkup, 16 shkurt 2021 (MIA) – Të akuzuarve Sasho Mijalkov dhe Goran Grujoski, i cili është në arrati, e kishin më se të qartë se cilat të dhëna ruhen në sistemin e monitorimit të komunikimit dhe cilat mund të jenë pasojat e publikimit të këtyre të dhënave. Kjo është arsyeja pse ata vendosën të shkatërronin sistemin e monitorimit të komunikimit “Najs Trak”, tha sot prokurorja publike Lençe Ristovska, e cila aktualisht i paraqet fjalët e fundit në rastin “Target-Fortresa”.

Advertisement

“I akuzuari Mijalkov, në mënyrë që të parandalojë atë nga lidhja që bisedat e publikuara vijnë nga sistemi i monitorimit të komunikimeve në DSK, duke përdorur ndikimin dhe pozicionin e tij zyrtar, kërkoi nga prokurori Goran Grujoski të kryejë një veprim zyrtar që nuk duhet të kryhet dhe të organizojë dhe kreu shkatërrimin e sistemeve të komunikimit “Verint” dhe “Najs”, megjithëse nuk kishte nevojë reale për shkatërrimin e sistemit “Naj”, tha prokurorja Ristovska.

I akuzuari Mijalkov, siç deklaroi prokurori në mbrojtje të saj, konfirmoi se ai ishte në dijeni të shkatërrimit të sistemeve dhe se është e padiskutueshme që ai dha udhëzimet për shkatërrimin e sistemit “Najs”.

Fjalët përmbyllëse për rastin “Target-Fortesa” ende janë në vijim.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *