Tronditëse në Iran, gruaja vdes nga arresti kardiak para se të varej në litar

Zemra e saj u ndal nga frika se kishte parë 16 burra të vdekur, të dënuar me varje në litar.

Sipas avokatit të saj, ky është fati i një gruaje iraniane, Zahra Esmaili, e dënuar me vdekje për vrasjen e burrit të saj në 2018.

“Gjashtëmbëdhjetë burra u varën para saj. Zahra pësoi një arrest kardiak dhe vdiq para se të shkelte në skelë. Pavarësisht kësaj, trupi i tij i pajetë u var “, shkroi avokati i tij, Omid Moradi, në një postim në Facebook, cituar nga BBC.

Avokati siguroi, së bashku me detajet tronditëse, edhe një numër më të rëndë të ekzekutimeve që ndodhën të Mërkurën në burgun Rajei-Shahr, në qytetin e Karaj, rreth tridhjetë kilometra në perëndim të Teheranit.

Organizata e të Drejtave të Njeriut Iran, me seli në Oslo, kishte konfirmuar ekzekutimin e shtatë personave, përfshirë Zahra.

Avokati siguron se ai pa çertifikatën e vdekjes ku thuhej se gruaja vdiq nga arresti kardiak para se laku të vendosej rreth qafës së saj. Historia e Zahra Esmaili, 42 vjeçe, kishte shkaktuar trazira të mëdha në Iran sepse gjatë gjykimit media ishte shprehur mbi pretendimet e dhunës të pësuara nga gruaja dhe dy fëmijët e saj nga bashkëshorti të cilin ajo për këtë motiv duket se e vrau.

Sipas Rehnam, kishte të paktën 233 varje në Iran në 11 muajt e parë të vitit 2020, përfshirë ato të tre personave të mitur, në kohën që kishin kryen krimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *