Vuçiq: Sa të jem unë president nuk do të ndodhë njohja e pavarësisë së Kosovës

Presidenti i Serbisë Vuçiq gjatë një interviste në televizionin Prva, ka deklaruar se “nuk do të ndodhë njohja e pavarësisë së Kosovës”, duke lënë të nënkuptohet se gjatë mandatit të tij kjo nuk do ndodhë, transmetojnë “B92” dhe “Bota Sot”.

Advertisement

Duke folë rreth situatës aktuale , çështjes së dialogut dhe presioneve ndaj Serbisë ai ka theksuar se njohja e pavarësisë së Kosovës nuk do të ndodhë gjatë mandatit të tij si president, duke njoftuar edhe kohën e përfundimit të mandatit -në prillin 2022.

“Ndërsa pas kësaj date….populli do të vendos” tha ai, gjatë kohës që po zhvillon edhe aktualisht intervistën në Tv Prva.

Krahas kësaj , ai deklaroi se nuk do ketë njohje të pavarësisë së Kosovës , në kohën kur tërhoqi vërejtjen se do të mbahen zgjedhjet.

Vuçiq tha edhe se neutraliteti ushtarak i Serbisë është opsioni më i mirë për vendin.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *