Mickoski: Kënetës kriminale dhe politikanëve me lidhje të ngushta me gjyqësorin duhet t’i jepet fund

Gënjyen edhe për vetingun e gjyqtarëve, sepse ata mbajnë gjyqësorin ‘Swarovski gjykatën’ dhe ‘Tras-tras gjykatën’ në një zinxhir të shkurtër për të amnistuar krimin, por kjo nuk do t’i shpëtojë ata për krimet. Ata do të përgjigjen deri te i fundit, thotë udhëheqësi i VMRO-DPMNEsë, Hristijan Mickoski.

Advertisement

“Zoran Zaev premtoi veting në gjyqësor. Do t’u kujtoj se kjo ishte tema kryesore vitin e kaluar.

Unë atëherë thashë që para se të marrim një veting në gjyqësor, duhet të ketë një veting të politikanëve, më saktësisht se çfarë lloj gjyqtarësh duhet të kemi, për sa kohë që ekziston dikush si Zaev që i thërret gjyqtarët dhe dikton vendime, ne do të kemi një krim që amnistohet dhe gjykatës që janë të korruptuar. Le t’i pastrojmë politikanët përpara se të merremi me gjyqtarët.

Kur e deklarova këtë, qeveria më njollosi me gënjeshtra se unë po e mbroja ‘Swarovski gjykatën’. E shoh para disa ditëve Ministri i Drejtësisë tha se nuk do të ketë veting. Kështu që ata gënjyen përsëri.

Dhe kjo është kështu sepse të njëjtit ‘Swarovski gjykatës’ që marrin ‘tras-tras’ vendime, janë bërë shërbëtorë të Zaevit dhe tani nuk i pengojnë. Për këtë vendi ynë është më i kriminalizuari në Evropë.

Ata duhet ta dinë që pas ndryshimit të qeverisë, të gjithë do të mbajnë përgjegjësi, një nga një, deri tek i fundit që ka kryer dhe mbrojtur një krim. Këneta kriminale dhe politikanët me lidhje të ngushta me gjyqësorin duhet të marrin fund. “Ata do të përgjigjen!”, shtoi presidenti i partisë.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *