Tetovë: Art në vend të gropave

Aktivistë të rinj nga Tetova, anëtarë të grupit joformal “Art aktivizëm”, në mënyrë simbolike kanë ngjyrosur gropat nëpër rrugët e qytetit, me qëllim të senzibilizimit të autoriteteve komunale për nevojën e sanimit të tyre. Sic thonë nga ky grup joformal, rrugët e qytetit në Tetovë janë plot gropa, të cilat janë aq të shumta sa që shoferët dhe qytetarët kanë filluar të përdorin rrjete sociale për të informuar njëri-tjetrin dhe për paralajmëruar për një gropë të re në qytet.

Advertisement

Qytetarët vuajnë çdo ditë nga dëmtimet e shkaktuara nga gropat, dhe komuna nuk i dëgjon qytetarët. Prandaj, sot, aktivistë të rinj nga Tetova filluan një aksion për “sanimin e gropave më kritike ” me vizatime, në të gjitha rrugët e qytetit, dhe gjithashtu për t’i dërguar një mesazh komunës. Aksioni është përgatitur pa kontakt direkt të anëtarëve të grupit, respektivisht është përgatitur me etapa nga ana e më tepër anëtarëve. Aksioni Filloi “sanimi i gropave më kritike” në Tetovë është i financuar nga Fondacioni Shoqëri e Hapur- Maqedoni – thuhet në komunikatën e “Art aktivizëm”. /KlanMacedonia

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *