Zaev: Nëse dikush flet në gjuhën amtare nuk dëmtohet komuniteti që flet në gjuhë tjetër

Kryeministri Zoran Zaev ka publikuar një shkrim në Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare. Ai ka shkruar në Facebook, se nëse një qytetar ka të drejtë të flasë në gjuhën e tij amtare, atëherë qytetarët e tjerë nuk humbin, por fitojnë të gjithë në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

“Koncepti i diversitetit në Republikën e Maqedonisë Veriore duhet të pranohet si një urë ndërmjet bashkësive të ndryshme etnike në vend në arritjen e shoqërisë dhe mundësive të barabarta për të gjithë qytetarët. Ne zgjodhëm politikat që ndërtojnë Republikën si një shtet civil të të gjithë atyre që jetojnë në të: maqedonas, shqiptarë, turq, serbë, vllehë, romë, boshnjakë dhe të gjitha bashkësitë e tjera. Ne krijojmë politika gjuhësore që u përshtaten nevojave të qytetarëve të të gjitha bashkësive etnike”, deklaroi Zaev. /SHENJA/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *