Gjermania rihap disa shkolla

NxĂ«nĂ«sit e shkollave fillore, nĂ« mĂ« shumĂ« se gjysmĂ«n e 16 landeve tĂ« GjermanisĂ«, u janĂ« kthyer tĂ« hĂ«nĂ«n bankave tĂ« shkollĂ«s, pas pothuajse dy muajve tĂ« mĂ«simit nga shtĂ«pitĂ«, transmeton REL.

Advertisement

Ky njëherësh përbën lehtësimin e parë të masave kufizuese të zbatuara në Gjermani, me qëllim të luftimit të pandemisë.

Kopshtet për fëmijë janë hapur po ashtu.

Ky vendim Ă«shtĂ« miratuar nĂ« njĂ« takim nĂ« mes tĂ« kancelares gjermane, Angela Merkel dhe guvernatorĂ«ve shtetĂ«rorĂ« dy javĂ« mĂ« parĂ«, pavarĂ«sisht shenjave se numri i tĂ« infektuarve me koronavirus mund tĂ« rritet sĂ«rish.

Ministrja gjermane e Edukimit Anja Karliczek, ka mbrojtur vendimin pĂ«r rihapje tĂ« shkollave, duke thĂ«nĂ« se fĂ«mijĂ«t nĂ« veçanti pĂ«rfitojnĂ« duke mĂ«suar nĂ«pĂ«r grupe.

Shkollat duhet tĂ« pĂ«rdorin “tĂ« gjitha mjetet e qasshme pĂ«r tĂ« parandaluar pĂ«rhapjen e virusit”, ka thĂ«nĂ« Karliczek pĂ«r agjencinĂ« e lajmeve dpa.

Nxënësve u është kërkuar që të vendosin maskën nëpër klasa, derisa disa fëmijë do të mund të vazhdojnë mësimin nga shtëpitë, për të shmangur numrin e madh të fëmijëve nëpër hapësira të njëjta.

Zyrtarët kanë bërë thirrje për instalim të pajisjeve për filtrim të ajrit nëpër të gjitha klasat.

Deri më tani pak përparim është parë në atë drejtim dhe mësuesit detyrohen të hapin vazhdimisht dritaret për të shmangur infektimin potencial.

Gjermania mbetet nën izolim deri më 7 mars, derisa parukeritë është thënë se do të mund të nisin punën nga 1 marsi.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *