Seancë e re gjyqësore për organizatorët e “27 prillit”

Në Gjykatën Themelore Penale në SHkup sot duhet të vazhdojë gjykimi për organizatorët e ngjarjeve të 27 prillit të vitit 2017 në Kuvend. Lënda është në procedurë të dëshmisë dhe po drejtohet nga gjyqtari Ilija Trpkov, ndërsa Prokuroria përfaqësohet nga Villma Ruskovska.

Të akuzuar në këtë lëndë janë ish-kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanoski, ish-ministrat e Transportit dhe Lidhjeve dhe Arsimit, Mile Janakievski dhe Spiro Ristovski, si edhe ish-drejtori i DSK-së, Vlladimir Atanasovski. Ata akuzohen se kanë kryer vepër penale “rrezikim terrorist i rendit kushtetues dhe sigurisë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *