Aksion anti-drogë në RMV, janë arrestuar tre persona me 6 kg marihuanë (Video)

Dje, zyrtarët policor të Sektorit të Policisë Kriminalistike në koordinim me Sektorin për Shkatërrim të Krimit të Organizuar Serioz, SPB Shtip dhe ZR Koçan janë privuar nga liria D.B. (41) nga fshati i Kërçovës, Drugovë, G.P. (31) nga Shkupi dhe A.A. (31) nga Koçani, për shkak të dyshimit të bazuar për përfshirje në prodhim dhe tregtim të drogës, gjatë së cilës janë konfiskuar 6 kilogramë marihuanë, njofton Portalb.mk.

Advertisement

Policia informon se në fillim të shkurtit 2021, në koordinim me prokurorin publik nga Prokuroria Publike e Koçanit, është kryer hetim për shkak të dyshimit se në një fabrikë për prodhimin e kanabisit për qëllime mjekësore në fshatin Ularc të Koçanit është mbjellur drog narkotike marihuanë me qëllim që të shitet në tregun e paligjshëm, gjatë së cilës janë siguruar prova materiale se tre persona të punësuar në një person juridik janë përfshirë në prodhimin dhe shitjen e paautorizuar të marihuanës.

“Më 23.02.2021 në një aksion të koordinuar në Koçan dhe në një qendër tregtare në Shkup, D.B. është kapur duke shitur gjashtë kilogramë drogë dhe u arrestua. Pas një urdhri të siguruar më parë nga gjyqtari i procedurës paraprake nga Gjykata Themelore Koçan, në prani të prokurorit publik nga Prokuroria Publike Koçani dhe përfaqësuesve të Komisionit për vlerësimin e përmbushjes së kushteve në lidhje me hapësirën, pajisjet dhe personelin për rritjen e kanabisit për qëllime mjekësore në Ministrinë e Shëndetësisë, u krye një kontroll në personin juridik në fshatin Ularc,, gjatë së cilit G.P. dhe A.A. janë privuar nga liria”, thonë nga MPB.

Ata shtojnë se gjatë hetimit u vërtetua se D.B. së bashku me G.P. në periudhën nga nëntori 2020 deri në shkurt 2021, kanë ndërmarrë një sërë veprimesh që synonin prodhimin e paautorizuar të marihuanës në objekt, me synimin për ta shitur në mënyrë të paligjshme dhe për të fituar përfitime të paligjshme të pronës, ndërsa A.A., i punësuar si roje sigurie në objekt, ka ndihmuar në kryerjen e veprës penale në mënyrë që ndërmori veprime në kundërshtim me normat ligjore për sigurimin e lehtësirave për prodhimin e marihuanës për qëllime mjekësore në përputhje me Ligjin për Kontrollin e Barnave Narkotike.

D.B. dhe G.P. akuzohen për veprën penale “Prodhim dhe shpërndarje të paautorizuar të lëndëve narkotike dhe substancave psikotrope”, ndërkaq A.A. për “ndihmë”.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *