Baton Haxhiu ftohet nga Gjykata Speciale pasi publikoi dosjet e UNMIK-ut

Pas publikimeve te dosjeve, ku cak ishte zyrtari i larte i LVV, Rexhep Selimi, aktualisht i burgosur ne Hage, Prokuroria Speciale pranë Gjykatës të Hagës, i ka bërë ftese Baton Haxhiut në cilësinë e të dyshuarit për pengim dhe ndërhyrje në drëjtesi.

Advertisement

Këtë lajm e ka bërë të ditur gazetari Milaim Zeka, i cili përmes një statusi në profilin e tij në facebook, kjo prokurori ka ndjekur më shumë shqëtesim bërjen publike të këtyre dosjeve, publikimin e emrave të dëshmitarëve potenciale, duke e konsideruar këtë “si pengim të hetimeve, dhe ndërhyrje në drejtësi”, akuzë për të cilën po ashtu edhe Nasim Haradinaj dhe Gucati aktualisht gjenden të burgosur në Hagë.

Sipas burimeve te kësaj prokurorie, vazhdon statusin gazetari Zeka, Baton Haxhiu e ka bërë “qëllimshëm dhe me vetëdije të plotë” një veprim të tillë, pasiqë ai ka ndërhy edhe në të kaluarën në Tribunalin e Hagës, ku me herët edhe është dënuar për një vepër të tillë.Statusi i plotë i Milaim Zekës:Baton Haxhiu eshte ftuar nga Gjykata Speciale.

Pas publikimeve te dosjeve, ku cak ishte zyrtari i larte i LVV, Rexhep Selimi, aktualisht i burgosur ne Hage, Prokuroria Speciale prane Gjykates te Hages, i ka bere ftese Baton Haxhiut ne cilesine e te dyshuarit per pengim dhe nderhyrje ne drejtesi.Sipas burimeve shume te sigurta, kjo prokurori ka ndjekur me shume shqetesim berjen publike te ketyre dosjeve, publikimin e emrave te deshmitareve potenciale, duke e konsideruar kete “si pengim te hetimeve, dhe nderhyrje ne drejtesi”, akuze per te cilen po ashtu edhe Nasim Haradinaj dhe Gucati aktualisht gjenden te burgosur ne Hage.

Sipas burimeve te kesaj prokurorie, Baton Haxhiu e ka bere “qellimshem dhe me vetedije te plote” nje veprim te tille, pasiqe ai ka nderhy edhe ne te kaluaren ne Tribunalin e Hages, ku me heret edhe eshte denuar per nje veper te tille.Sipas gjasave, Haxhiu edhe mund te arrestohet bazuar ne kete akuze, edhe pse publikimet nuk jane bere ne territor te Kosoves por te Shqiperise ne tentative per ti ikur legjislacionit Kosovar.

Ama, Gjykata Speciale ka mandat jo vetem mbi territorin fizik te Kosoves, por mbi çdo person, akt apo veper kudo qe ajo konsumohet ne lidhje me krimet e supozuara te luftes mbi te cilat ajo ka mandat.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *