Pakoja e pestë ekonomike në pritje, Bekteshi arsyetohet me opozitën

Pakoja e pestë e masave ekonomike për të shpëtuar kompani dhe qytetar ka ngecur në Parlament. Edhe pse kompanitë dhe qytetarët janë në pritje të shpëtimit, por ministri i ekonomisë pretendon se nuk ka asnjë problem. Saktësisht se kur do të kalojë pakoja, megjithatë, nuk specifikon. Megjithëse Qeveria ka një shumicë deputetësh, e cila është më se e mjaftueshme për të miratuar ligje shpejt, ajo po e zhvendos topin te opozita.

Advertisement

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi flet për bllokime të mundshme në komisione duke paraqitur amendamete shtesë nga opozita, për të cilat thotë se nuk do të kishin asnjë lidhje me zgjidhjet ligjore. Anipse për momentin nuk ka diçka të tillë në Parlament.

“Dua t’i bëj thirrje opozitës që të mbështesë masat që përfitojnë nga ekonomia, punonjësit dhe qytetarët. Disa nga komisionet ku këto zgjidhje ligjore duhet të rishikohen në mënyrë që të zbatohen, dhe me të cilët janë ulur përfaqësues të opozitës, unë jam i bindur se ata do të gjejnë forcën për të punuar së bashku për të miratuar zgjidhje ligjore më shpejt për të zbatuar masat”, ka deklaruar Bekteshi.

Ndërsa vendimi i qeverisë është dërguar në parlament, nuk ka ende asnjë seancë të thirrur për miratim. Pse ende masat janë duke pritur, ministri nuk u përgjigj. Ai tha se vetëm një pjesë e gjithsej 29 masave duhet të përkthehen në ligj. Nga një total prej 29 masash në paketën e pestë anti-krizë, dhjetë kanë nevojë për një ndryshim ligjor. Deri më tani, Odat e tregtisë kanë reaguar ndaj Qeverisë disa herë në lidhje me procedurat, të cilat janë edhe më komplekse, kështu që kompanitë janë më të lehta për të aplikuar dhe përdorur ndihmën shtetërore. Qeveria shpreson që ekonomia do të fillojë të rimëkëmbet. 160 milionë euro janë dhënë për paketën e fundit, por tani për tani Qeveria ka vetëm 50 milionë euro në dispozicion. Pjesa tjetër, nëse është e nevojshme, do të pajiset me një ribalanc buxhetor./zhurnal/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *