Gjykata Themelore e Prilepit për herë të parë shqiptoi dënim burgim të përjetshëm

Gjykata Themelore e Prilepit dënoi me burgim të përjetshëm 52-vjeçarin Nikola Petreski, i cili vrau dy persona dhe plagosi rëndë një person në një tragjedi familjare që tronditi Prilepin në janar të vitit të kaluar.

Advertisement

Sipas Zharko Veleski, zëdhënës i Gjykatës Themelore në Prilep, vendimi i djeshëm ishte për katër krime: një për vrasje, dy për vrasje në tentativë dhe dhunë në familje. Me një ekzaminim psikiatrik, gjykata zbuloi se ai ishte në vetëdije kur i kreu krimet e rënda, dhe gjykata mori parasysh gjithashtu rrethanat rënduese për kryerjen e këtyre krimeve.

Ai tha se kjo është dënimi i parë i përjetshëm i dhënë nga gjykata e Prilepit.

Tragjedia familjare që tronditi Prilepin, ndodhi më 11 janar të vitit të kaluar në mëngjes, rreth orës 8, kur Petreski u shfaq në derën e shtëpisë familjare të familjes së ish-gruas. Ai e vrau atë dhe nënën e saj me armë dhe plagosi rëndë vëllain e ish-gruas së tij. Tragjedia ndodhi para syve të djalit 10-vjeçar i cili është vendosur tek të afërmit e nënës dhe është nën mbikëqyrjen e Qendrës për Çështje Sociale. Petreski është në paraburgim deri në vuajtjen e dënimit. Ai ka të drejtë të apelojë vendimin para Gjykatës së Apelit në Manastir.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *