Skandal me librin shkollor të klasës së tetë: “Robërit zezakë”

Kosovë/ Nuk janë të rralla rastet kur librat shkollor, prej të cilave mësojnë nxënësit përmbajnë gjuhë të urrejtjes racore, etnike, fetare e gjinore, shkruan KultPlus.

Advertisement

Një rast i tillë së fundmi është vërejtur në librin e klasës së tetë të lëndës së Gjeografisë.

Në fotografitë e shpërndara nga Kaltrina Jashari shohim se njerëzve me ngjyrë iu referohet si “zezakë” dhe “robër”.

Ministria e Arsimit si institucion i cili aprovon dhe boton këto libra, duhet të rishqyrtoj tekstet shkollore. / KultPlus.com

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *