Regjistrimi/ Mërgimtarët mund të regjistrohen nga nesër, këto janë hapat

Kur jeni shpërngulur, ku jetoni, sa njerëz në familje janë shtetas maqedonas, a keni shtetësi të huaj, sa shpesh ktheheni në shtëpi janë disa nga pyetjet që të mërguarit maqedonas do të duhet t’u përgjigjen nga nesër
Qytetarët maqedonas që jetojnë ose banojnë jashtë vendit për arsye të ndryshme do të jenë në gjendje të regjistrohen nga nesër, 1 mars, i cili do të shënojë fillimin e fazës së parë të regjistrimit në Maqedoninë Veriore.
Diplomatët, punëtorët në ndërmarrjet e huaja, emigrantët, personeli ushtarak në misionet e huaja, përfaqësuesit e dhomave të tregtisë për angazhimet e biznesit jashtë vendit, studentët në universitetet në të gjithë botën, do të jenë pjesë e kategorive të shtetasve maqedonas që do të përfshihen në fillim të operacioni masiv statistikor.
Drejtori i Zyrës Shtetërore të Statistikave, Apostol Simovski dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, njoftuan dje detajet e fundit mbi mënyrën në të cilën do të kryhet regjistrimi i shtetasve maqedonas jashtë vendit.
Sipas shpjegimeve të Simovskit dhe Osmanit, mërgimtarët maqedonas, numri i të cilëve pritet të tregohet qartë pas operacionit statistikor, do të mund të regjistrohen në mënyrë elektronike, përmes një aplikacioni në internet që mund të arrihet vetëm nga jashtë. Sidoqoftë, ditët e regjistrimit në dispozicion të qytetarëve maqedonas jashtë vendit ndryshojnë në varësi të aktivitetit të tyre, si dhe kohëzgjatjes së mungesës së tyre nga Maqedonia Veriore.
Regjistrimi nga 1 deri më 15 mars – janë përfshirë kategoritë e mëposhtme të qytetarëve:
Gjatë kësaj periudhe do të numërohen punonjësit në misionet diplomatike-konsullore dhe anëtarët e familjes së tyre që qëndrojnë me ta jashtë vendit, shtetasit maqedonas që punojnë në Kombet e Bashkuara dhe organizatat e saj, zyrat përfaqësuese ose përfaqësuesit e dhomave të tregtisë jashtë vendit, njësitë e biznesit jashtë vendit, përfaqësuesit ushtarakë të Ushtrisë së Republikës së Maqedonisë Veriore jashtë vendit, studentë dhe qytetarë të angazhuar në bazë të bashkëpunimit ndërkombëtar, teknik dhe bashkëpunimit tjetër, si dhe anëtarët e familjes së tyre. E njëjta fazë përfshin të gjithë personat – shtetas të Republikës së Maqedonisë Veriore që banojnë jashtë vendit për çfarëdo arsye, pavarësisht nga kohëzgjatja e qëndrimit të tyre.
Vetë-regjistrimi online nga 1 Mars deri më 21 Prill – për njerëzit që kanë qenë jashtë vendit për më shumë se 12 muaj
Brenda operacionit statistikor, mundësia për të numëruar do t’u jepet emigrantëve, si dhe qytetarëve maqedonas që qëndrojnë jashtë vendit për punë ose arsye të tjera personale, për më shumë se 12 muaj. Regjistrimi i këtyre shtetasve maqedonas do të zhvillohet në periudhën nga 1 Mars deri më 21 Prill 2021.
Procesi do të zhvillohet përmes një aplikacioni në internet, i disponueshëm ekskluzivisht nga jashtë. Përdorimi i tij, siç theksoi Simovski, është i thjeshtë. Voa/

Advertisement

https://census.stat.gov.mk/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *