Francë, “vlon” nga numri i priftërinjve pedofila – mbi 10 mijë fëmijë viktima

Komisioni për Studimin e Abuzimit Seksual në Kisha (CIASE) tha se të paktën 10,000 fëmijë ishin ekspozuar ndaj abuzimit në kisha në Francë që nga viti 1950.

Advertisement

Të dhënat e raportit të paraqitura nga Jean Marc Sauve, kreu i CIASE, u morën bazuar në dëshmitë e dëshmitarëve dhe arkivat e kishës.

Komisioni mblodhi dëshmitë e 6,500 njerëzve, dhe gjithashtu siguroi të dhëna për viktimat dhe njerëzit që nuk donin të flisnin për abuzimin seksual që pësuan.

Raporti thekson se që nga viti 1950, më shumë se 10,000 fëmijë kanë qenë viktima të abuzimit nga priftërinjtë pedofilë në vend.

CASE tha pas themelimit të saj në 2018 mendon se rreth 3,000 njerëz kanë qenë viktima të abuzimit seksual në qarqet e kishës.

Sauve tha në qershor të vitit të kaluar se më shumë se 1500 pedofilë besohej të ishin midis priftërinjve.

Versioni përfundimtar i raportit CIASE duhet të botohet në tetor të këtij viti. /tesheshi.com/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *