Palmer: Njohje e ndërsjelltë nga të dyja palët është qëllimi i SHBA-ve në dialogun Kosovë-Serbi

Qëllimi i administratës amerikane është të përfundojë dialogun midis Kosovës dhe Serbisë me një marrëveshje të njohjes reciproke, tha Matthew Palmer, një diplomat i vjetër amerikan përgjegjës për Ballkanin Perëndimor, transmeton Gazeta Populli.

Advertisement

Në një intervistë të përbashkët për KTV me të dërguarin special të BE për dialogun midis Serbisë dhe Kosovës Miroslav Lajçak, ai tha se Shtetet e Bashkuara mbështesin fuqimisht procesin.

Unë nuk jam i prirur të caktoj një afat për dialogun. “Por ne absolutisht ndajmë qëllimin e partnerëve tanë të Bashkimit Evropian për të çuar procesin përpara dhe mbi të gjitha, për të bërë përparim të shpejtë,” tha Palmer.

Ai theksoi se Shtetet e Bashkuara do të dëshironin të kishin një marrëveshje ligjërisht të detyrueshme për të normalizuar plotësisht marrëdhëniet midis Serbisë dhe Kosovës, e cila do të hapte një rrugë të qartë për integrimin evropian.

“Ne do të inkurajojmë Beogradin dhe Prishtinën që të përfshihen seriozisht dhe të zgjidhin gjërat sa më shpejt të jetë e mundur,” tha Palmer.

Lajçak theksoi se kur Kosova të bashkohet me BE, “zëri i tij do të dëgjohet dhe respektohet” dhe se pranimi në BE nuk mund të bëhet pa normalizuar marrëdhëniet me Serbinë. Ndërmjetësi i BE gjithashtu tha se po punon në të njëjtin drejtim me Palmer për të normalizuar marrëdhëniet midis Kosovës dhe Serbisë.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *