FOTOT/ E blinduar dhe rezistente ndaj minave, njihuni me “bishën” turke “Cobra II”

Industria e mbrojtjes së Turqisë ka prodhuar versionin e përparuar të automjetit të blinduar “Cobra II”, i cili vlerësohet të jetë një automjet i blinduar rezistent ndaj minave, raporton Anadolu Agency (AA).

Advertisement

Ky është versioni i ri i automjetit të blinduar me lëvizje të të gjitha katër rrotave, i cili është prodhuar nga kompania turke “Otokar” për tetë vjet dhe përdoret në 15 vende.

Modeli i ri nga familja “Cobra” karakterizohet me kapacitet më të lartë të ngarkesës, vëllim më të madh të brendshëm, aftësi më të madhe manovrim, siluetë më të vogël dhe mbrojtje të integruar nga minat. Të gjitha këto i mundësojnë atij bartjen e armëve të ndryshme me platforma për ekzekutim dhe detyra më sfiduese ushtarake.

“Cobra” e “Otokar” kishte fituar më parë vëmendjen e tregut ndërkombëtar dhe modeli i ri vetëm konfirmoi suksesin e ekspertëve turq në zhvillimin e automjeteve moderne ushtarake.

Modeli i fundit “Cobra II” ka integruar mbrojtjen ndaj minave dhe raketave balistike (MRAP) ndërsa pjesa e dyshemesë mbrojtëse rrit më tej manovrimin në terren dhe kushte të vështira klimatike.

“Cobra II MRAP” dallon nga paraardhësit e tij dhe automjetet e ngjashme ushtarake me një zgjidhje të projektimit që i jep asaj një siluetë shumë më të vogël dhe e bën më të vështirë që të shihet në terren.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *