MPB apelon për kujdes: Në Tiktok bëhen thirrje për vetvrasje të fëmijëve

Ministria për Punë të Brendshme informon publikun se ka marrë informacion nga Interpoli, se në disa profile në rrjetin social në “Tik Tok” në Rusi dhe Izrael, janë bërë thirrje për vetëdëmtim të personave të mitur.

Advertisement

MPB u bën apel qytetarëve, posaçërisht prindërve, që t’i kushtojnë vëmendje aktiviteteve të fëmijëve të tyre në rrjetet sociale.

“Sipas informacionit të deritanishëm, thirrjet e tilla nuk vijnë nga profile në territorin tonë, as nga vendet përreth, por ne bëjmë thirrje për vigjilencë dhe mbikëqyrjes për të shmangur ndonjë ngjarje të padëshiruar”, thonë nga MPB.

Ndryshe, edhe Ministria e Brendshme serbe u dërgoi thirrje të ngjashme qytetarëve, ndërsa mediumet raportuan se bëhet fjalë për përmbajtje në “Tik Tok”, që bëjnë thirrje për vetvr asje masive të fëmijëve./Telegrafi/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *