Kuvend, nismë për një njësi zgjedhore

Edhe një propozim tjetër për ndryshimin e modelit zgjedhor në një njësi zgjedhore. Nisma vjen nga Lidhja Demorkatike, “E majta”, Partia Liberaldemorkate, Partia Popullore dhe deputeti Panço Minov. Deputetët e partive më të vogla të përfaqësuara në Kuvend kërkojnë një njësi zgjedhore, të mbetet modeli proporcional, të mos ketë prag zgjedhor kurse llogaritja e deputetëve të bëhet sipas formulës së Dontit. Ata thonë se kanë mbështetjen e mbi 20 deputetëve që nuk janë pjesë as e LSDM-së dhe as e VMRO-DPMNE-së.

Advertisement
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *