Numri i të vdekurve në Itali më 2020, më i larti që nga Lufta e Dytë Botërore për shkak të COVID-19

Italia regjistroi më shumë vdekje në vitin 2020 se çdo vit tjetër që nga Lufta e Dytë Botërore, sipas të dhënave që sugjerojnë se COVID-19 shkaktoi mijëra më shumë vdekje sesa i atribuohet zyrtarisht asaj.

Advertisement

Një total prej 746.146 njerëz vdiqën në Itali vitin e kaluar, sipas zyrës së statistikave të ISTAT, e cila është 100.525 ose 15.6 për qind më shumë se mesatarja në periudhën 2015-2019.

Nga 21 shkurti 2020, kur filloi epidemia, deri në fund të vitit, “numri i të vdekurve” është edhe më i lartë në 108.178, 21 për qind më shumë se pesë vjetët e fundit.

Instituti i Shëndetit italian zyrtarisht i atribuoi 75,891 vdekje vitin e kaluar koronavirusit të ri, rreth 70 për qind më tepër vdekje.

Në Itali, 98.974 njerëz kanë vdekur zyrtarisht nga COVID-19 deri më tani.

Zyrtarisht, COVID-19 ka qenë përgjegjës për 10 për qind të vdekjeve në Itali që nga 21 shkurti i vitit të kaluar, me dallime të theksuara rajonale.

Nga 100.525 vdekje vitin e kaluar, 76 për qind ishin njerëz mbi moshën 80-vjeç dhe 20 për qind midis moshës 65 dhe 79, sipas ISTAT.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *