Kurti: Askush nuk u gjykua për sulmin e Serbisë ndaj Jasharajve

Kreu i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti kujtoi të rënët e familjes Jashari me 5,6 dhe 7 mars 23 vjet më parë tha se ata deshën vendin më shumë së vetveten. Por Kurti tha se për sulmin shtetërorë të Serbisë ndaj familjes Jashari askush nuk është gjykuar por që thekson se do të angazhohen që institucionet e vendi që kjo të ndryshojë, duke theksuar se dashuria ndaj Jasharajve, kujdesi ndaj familjes së tyre janë mënyra më e sigurt që të duhet vendi.

Advertisement

“Për këtë sulm shtetëror të Serbisë ndaj familjes legjendar Jasharaj askush nuk është gjykuar dhe nuk ka pasur asnjë gjykim për këtë krim shtetëror të Serbisë që dikush të dënohet. Drejtësia është vonuar sepse ajo as nuk ka filluar. Prandaj, ne duhet të angazhohemi si institucione dhe shtet që kjo të ndryshojë, për hir të Republikës së Kosovës dhe paraardhësve të Jasharëve, për hir të së ardhmes të popullit dhe kombit tonë në përgjithësi. Ne sot me nderim të përjetshëm përulemi para jetës, veprës dhe rënies së Jasharajve , kryekomandantit Adem Jashari të cilët e deshën pakrahasimisht më shumë vendin tonë se sa vetën e tyre. Dashuria ndaj Jasharajve, kujdesi e përgjegjësia institucionale ndaj tyre janë mënyrë më e sigurtë që edhe ne ta duam vendin tonë”, tha Kurti.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *